Ľahká fit palacinková torta

Dostali ste chuť na nejaký sladký dezert k nedeľnej káve? A prečo nie, občas si treba aj dopriať, no nemusíte hneď siahať po koláčikoch plných kalórií. 

Vyskúšajte našu sviežu palacinkovú tortu bez výčitiek, určite neoľutujete. U nás sa po nej len tak zaprášilo. 

 pexels-nadi-lindsay-2965413

Na cesto budete potrebovať:

2 vajíčka

60 g roztierateľného tvarohu

30 g ovsených vločiek rozmixovaných na múku

15 - 20 g vanilkového proteínu

trošku sódy bikarbóny 

cca 50 ml mlieka

Na plnku:

roztierateľný tvaroh

biely jogurt

vanilkový proteín 

Ďalšie ingrediencie: 

domáci jahodový džem 

ovocie

plátky mandlí

 

Z vajíčok, tvarohu, rozmixovaných vločiek, proteínu, sódy bikarbóny a mlieka si vypracujeme cesto, z ktorého nám vyjde 5 - 6 ks palaciniek. 

Upečené palacinky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z tvarohu, jogurtu a dosladíme vanilkovým proteínom podľa chuti. 

Keď máme všetko pripravené pustíme sa do skladania torty. Palacinku natrieme najprv domácim jahodovým džemom (môžete použiť aj iný, záleží na vašej chuti) a následne pripraveným krémom, naukladáme zopár jahôd (alebo iného ovocia, ktoré ste si vybrali) a na to uložíme ďalšiu palacinku. Celý proces opakujeme. Na poslednú vrchnú palacinku už džem nenatierame. Môžeme ju potrieť jemnou vrstvou krému, dozdobiť ovocím a plátkami mandlí, alebo ju necháme čistú a iba dozdobíme ovocím a jemne poprášime práškovým cukrom/ kakaom. Hotovú tortu necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. 

Tip na záver: Ak sa vám nechce skladať tortu, pripravte si to vo forme palaciniek s tvarohovým krémom a ovocím. 

Prajeme dobrú chuť :)