Silvestrovské pohostenie trochu inak

Premýšľali ste už nad tým, čo naservírujete na svoj silvestrovský stôl? Nielenže chcete aby sa vaši hostia cítili príjemne, ale tiež by ste na nich radi zapôsobili svojím pohostením.

Zabudnite tento rok na klasiku a vyskúšajte niečo nové. Pripravte pohostenie, na ktorom si pochutia nielen tí najväčší maškrtníci, ale aj tí, ktorí si svoje kalórie poctivo strážia.

Prinášame vám niekoľko tipov ako zvládnuť Silvester hravo, chutne a zdravo....

Jednoduché a rýchle riešenia pre zaneprázdnených 

Váš stôl môže hýriť farbami aj bez náročnej prípravy. Namixujte svojej návšteve pohostenie plné skvelých chutí, na ktorom si určite pochutia. Nebojte sa kombinovať, popusťte uzdu svojej kreativite. 

Máte doma milovníkov vína, určite siahnite po chrumkavých orieškoch, tie sa k vínu dokonale hodia. Ak k tomu pridáte ešte plátky lahodného syra vytvoríte nezabudnuteľný chuťový zážitok.  

Uprednostňujete sušené ovocie? Vyskúšajte pridať zopár kúskov do pohára vína, vďaka tomu vyznejú jeho ovocné tóny. 

Ak chcete niečo špeciálnejšie siahnite po lyofilizovanom ovocí. Je získavané šetrným spôsobom, vďaka čomu je stále plné vitamínov. V tejto forme je ovocie krásne chrumkavé, zachováva si svoju prirodzenú farbu a chuť, na vašom stole určite upúta pozornosť.  

No a nakoniec nezabudnite na čokoládu. Tou jednoznačne zabodujete u všetkých. Ak si na nej chcete skutočne pochutnať, siahnite po kvalitnej s vysokým obsahom kakaového masla. Tá dokonale pohladí vaše

Silvestrovské pohostenie trochu inak

Chutné tipy pre tých, čo majú viac času

Jednohubky s fit rybacou nátierkou

Máte radi nátierky? My si už tradične každoročne pripravujeme jednohubky s fit rybacou nátierkou.

Na prípravu budeme potrebovať: 

1 malú konzervu tuniaka/ sardiniek vo vlastnej šťave

100 g polotučného tvarohu 

lyžičku (10 - 15g) horčice 

soľ

korenie

cibuľka 

Všetky ingrediencie spolu poriadne premiešame, aby sa prepojili a dochutíme korením. Hotovú nátierku natierame na kolieska pečiva a dozdobíme kúskom cherry paradajky, či malým plátkom citróna pre zvýraznenie chuti. 

Dobroty z lístkového cesta

Na každom kroku na vás určite vyskakujú rôzne sladké, či slané pečivá z lístkového cesta. Tieto dobroty sa stali neoddeliteľnou súčasťou silvestrovských osláv. Lístkové cesto je však jedno z najkalorickejších, má vysoký obsah tuku a taktiež sacharidov. Ak sa nechcete vzdať chrumkavých pizzových slimáčikov, tvarohových šatôčiek, či pagáčikov, vyskúšajte nahradiť klasické lístkové cesto za zdravšiu domácu verziu. Nemusíte sa obávať zdĺhavej prípravy, stačí vám 10 minút a cesto bude hotové. Vyskúšajte tento overený recept, ktorý si určite zamilujete. 

 

Ak by ste si to chceli ešte zjednodušiť, v tom prípade odporúčame použiť Lavaš zdravý chlieb. Vynikajúca náhrada za lístkové cesto, vhodná na prípravu slaných i sladkých kreácií. V ponuke je niekoľko druhov, stačí si vybrať ten, ktorý sa vám najlepšie hodí. My sme si z neho pripravili ľahký tvarohový závin

Chrumkavý zdravý snack 

Na prípravu budeme potrebovať: 

plechovku cícera v náleve

soľ 

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

cesnak 

kurkumu

Cícer scedíme a chvíľu necháme odkvapkať. Jemne vlhký cícer (aby sa korenie dokázalo poriadne nalepiť) presypeme do misky a pridáme koreniny podľa chuti. Nakorenený cícer rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C, po dobu 40 - 50 minút. Počas pečenia cícer zopárkrát premiešame, aby sa rovnomerne upiekol. 

 

Veríme, že sme vám pomohli nájsť inšpiráciu pre vaše silvestrovské dobroty.

Prežite krásneho Silvestra plného skvelých s vašimi milovanými a maškrťte zdravo a s chuťou :)

Silvestrovské pohostenie trochu inak