Rýchle riešenia pre zaneprázdnených

Poznáte to aj vy? Deň čo deň ste zavalení množstvom povinností, nemáte čas dopriať si poriadny obed, a tak vždy siahate po tom najrýchlejšom riešení (bageta/ iné pečivo, majonézovom šaláte v krabičke, kúsok pizze).

Aj napriek tomu, že by ste chceli žiť zdravo, vravíte si:

......, že pri vašej práci sa to nedá.

......, že vám to vaša práca nedovolí.

......., že na to nemáte čas.

....., že je to príliš náročné atď.

 

Zabudnite na to. Správne riešenia bývajú častokrát oveľa jednoduchšie ako sa nám na prvý pohľad môže zdať. Ak počas dňa nestíhate, pripravte si jedlo vopred a v práci, alebo kedykoľvek, keď budete zaneprázdnení svoj hlad zaženiete chutným a vyváženým jedlom plným živín. 

Poďme si spoločne ukázať zopár príkladov ako si dopriať kvalitné jedlo a nezostať hladný. 

Rýchle riešenia pre zaneprázdnených

Tuniakový šalát

Na prípravu budeme potrebovať: tuniaka vo vlastnej šťave, čerstvú zeleninu (zmes listového šalátu, paradajku, uhorku, čierne korenie, soľ, olivový olej a citrón

Postup prípravy: Zeleninu si nakrájame a spolu so šalátom dáme do misky. Tuniaka scedíme a pridáme k pripravenej zelenine. Pridáme korenie, soľ, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom. Všetko spolu poriadne premiešame. 

Fitness mini pizza koláčiky 

Na prípravu budeme potrebovať: 250 g ovsených vločiek, 2 vajcia, 2 PL olivového oleja, horúcu vodu podľa potreby, paradajkový pretlak alebo kečup, cesnak, pizza korenie, soľ, oregáno

Postup prípravy: Ovsené vločky si v mixéri rozmixujeme na múku. Pridáme vajcia a horúcu vodu podľa potreby, aby cesto získalo dobrú konzistenciu. Pripravené cesto dochutíme soľou, pizza korením, čiernym korením a ešte raz poriadne premiešame. Z pripraveného cesta si vytvarujeme malé okrúhle koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto natrieme dochutený paradajkový pretlak (môžete tiež použiť kečup bez cukru, či sladený stéviou). Nakoniec naukladáme ingrediencie podľa chuti a fantázie (šunku, kuracie mäso, tuniaka, kukuricu, ananás, mozzarellu....)  a posypeme oregánom. 

Tip: na troche olivového oleja si môžete spražiť cibuľku s paradajkami a cesnakom a použiť to namiesto pretlaku, či kečupu. 

Pizza koláčiky pečieme na 180°C 20-30 min. 

Rýchle riešenia pre zaneprázdnených
Rýchle riešenia pre zaneprázdnených

Ovsené placky

Na prípravu budeme potrebovať: ovsené vločky 30 - 40 g, vajcia 3 ks, korenie (pizzové, mexické, grilovacie, sušený cesnak a soľ) 

Postup prípravy: Všetky suroviny spolu zmiešame, korenie pridáme podľa chuti, množene tiež pridať trochu pažítky/cibuľky. Na panvici si rozohrejeme trocha kokosového oleja/ olivového oleja a pečieme. Na hotové placky si môžeme dať šunku, mozzarellu a zeleninu.

 

Na našom blogu nájdete aj ďalšie nápady na chutné a rýchle jedlá napr. chutné rizoto s tuniakom

Radi by ste si vychutnali sladké raňajky v práci? Tipy pre vás nájdete v predchádzajúcom článku